Buah Hati :)

Mana Betol ? Mana Salah ?

assalamualaikum semua :)


 hari ni entry aku mungkin bolee buat orang lain angin dgn aku . tp, aku cume na bagi & luahkan ape yang dh t'simpan berhari hari dalam otak aku . ok , sejak akhir akhir ni aku dh byk sgt dgr pasl GAMBIT . betol an ejaan nama dia ? maaf kalo ENCIK GAMBIT ade terbce pasl ni & t'marah pulak sbb anda an artis , nama awak ejaan nama pn ta kenal lg . kan ? kan ? kan ? ok ok . tamo bebel lagi .


 uffhh ! ramai jgak blogger blogger yang makii dia & ramai jgk yang buat entry pasl dia . aku juz baca & fikir . aku baca lagi kat blog sahabat sahabat yang len , aku juz baca & fikir . ermm . semua benda sama . mmg salah dia sbb ckp mcm tu siap tulis UYJGBLKUGJB ! . sori, aku ta suke mencarut . dia juga tujukan kepada blogger  blogger sahaja . ok kat sini aku na terangkan . bila kita dah baligh , kita bolee pk mner jahat & mner baik an ? kalo dh bolee pk mner jahat , mner baik . so, seterusnyer pk lah benda yang akan dtg !


 kalo encik gambit buat status mcm tu & tujukan pulak dekat blogger , anda bolee pk akibatnyer kan ?? 


 status mencart kt blogger -> blogger buat entry ngamuk2 -> dosa masing mssing bertmbh -> pahala pn ta dpt -> encik tan tolong ketawa sbb gaduh sesama islam


 ok lah , kalo wartawan tnyer kat encik gambit . 

 press : knp awak buat status mencarut kpd blogger ? itu marah @ luahan hati ? 

gambit : itu luahan hati , xde mksd ape ape pn .


 haaa ? whatt ?? luahan hati ?? come on lah . dlm kelas agama mse korg kecik kecik dl , mesti blaja pasl akhlak an ? ustaz akan bg contoh " wei , aku bukan ape , aku cme na citer jer . bukan na kutuk ke ape . ko twu pasl limah buat dgn kucing .. blaaa .. blaa .. blaa.. " . itu bukan kutuk ko ckp ?? kite b'cerita keburukan org pn dh kira kutuk + mengaibkan tau . 


 pot pet pot pet ...


 saya ta salah kan mner mner blogger mahupun encik gambit . tapi , kalo na buat something , fikirlah dahulu .yeaahh , aku akan dgr ayat . setiap manusia ade buat kesilapan . kalo dh selalu sgt kesilapan tu knp ?? ta dekat dgn ayat al-quran ? kan ? kan ? sape yg dh tgk citer karak ? kan ade pakcik tua tu tnyer zura . " awk dah lama ta sembahyang kan ?" . 



 tidk solat -> hati jadi hitam -> mula buat benda ta elok -> suke mrh mrh -> & mcm mcm lagi lah .


 entry ni juga aku tujukan kpd diri aku jugak . aku buat status mrh mrh kpd kwn aku & smpi skang aku msih ta berbaik dgn die . die keras hati , aku pn jnis keras hati . tp, aku dh minta maaf . die still tiada balasan . xpe , asalkan aku dh minta maaf . tak semua org kat dunia nie bolee jadi mcm ape yang kita nak . yess , aku mmg twu . kita ta jangka orang mcm ner . sbb tu lah na buat ape ape pn kene hati hati . aku dh berhari hari ta update blog , sbb aku fikir hati orang dl . aku tak kesah hati aku . 





seronok an kalo saling igt mengingati ?



kbaii !


✿Suka ? Cuba Like sekali ! Follow sekali okey !✿

4 ulasan:

syaimz berkata...

hai...susah betul kalau nak berbaik dgn member kite sendiri one dia dah keraskan diri...memang penat gak lah nak bersabar...insyaAllah akan tiba masanya yang akan berbaik semula (:

yang mengenai si gambit tu...Allahu'alam lah mengapa dia bertindak melulu dan menyampaikan sesuatu yang buruk kepada bloggers.

beliau ni seorang public figure,memang ramai orang pandang.
silap langkah,tergores imej.boleh lingkup terus.walaupun telah melakukan kesilapan, sepatutnya mereka memohon maaf kerana telah menyampaikan something yang not good kepada masyarakat.

baru lah orang suke dengar kan? tenang jiwa kalau dengar ade org memohon maaf dengan baiknya.tak perlu nak fire-fire-fire bagi sakit dulu,baru nak memaaf.ape2 pun,manusia still tak boleh lari dari kesilapan (:

http://syaimzhebatz.blogspot.com/2011/06/blogging-itu-aku-suka.html

*cik syu* berkata...

yup . sye harap pn akan berbaik dgn kwn sye tu . ermm . yeah itu sye stuju . tapi kalo die still xnk mohon maaf , kite ta bolee buat ape kan ? so , biarkan die dgn kesilapan die , kite dh tgur & mengingatkan satu sama lain . cme psni sape yang rse die pbulic figure juz kene hati hati . ini baru kat malaysia , kalo kat luar negara , mcm2 citer dh kua .

KAMIHIDUP berkata...

doakanlah benda ni semua tak berlaku lagi, kita semua manusia biasa. takde yang tak buat salah. :)

*cik syu* berkata...

yeahh :) . sentiasa berdoa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...